2024
.
Magisztrális gyógyszerkészítés
Gyógyszerbiztonság
Gyógyszerterápia
Klinikai gyógyszerészi szolgálat
Previous Next Play Pause

bxp56992Átadna Ön egy gyűrött, olvashatatlan névjegykártyát bemutatkozásként a betegének? Sok kórház pontosan ezt teszi akkor, amikor nem fordít gondot internetes megjelenésére, s küllemében amatőr, tartalmában elavult hivatalos honlapot tart fenn.

Mi foglalkoztatja leginkább egy egészségügyi intézmény vezetőjét, amikor megbetegszik, s egy számára idegen helyre kell befeküdnie?

A kórház történelme! Legalábbis erre lehet következtetni abból, hogy a hazai kórházi honlapok egy jelentős részén mind a mai napig fő menüpont az adott kórház történetének áttekintése: hogyan és mikor lett ispotályból modern ellátóhely, kik és milyen titulusban segítették hozzá az elmúlt évtizedekben az intézményt az előrehaladáshoz... Ha téves a konklúzió, s egy beteg kórházvezetőt bajai közepette mégsem érdekel a gyógykezelésre kiszemelt intézmény történeti áttekintése, adódik a kérdés: vajon miért gondolja, hogy a saját kórházának honlapját felkereső páciensek vagy hozzátartozók erre kíváncsiak legjobban, s ezt kell fő helyen szerepeltetni?

Nem túl bonyolult e kérdésre választ találni: kimondják vagy sem, sok helyen nyűgnek, talán feleslegesnek és értelmetlennek is tekintik az internetes megjelenést, illetve nem értenek hozzá. Lehet ezt magyarázni azzal, hogy egy kórházi honlapnál vannak fontosabb dolgok is, nincs rá pénz, idő, ember. Ám a látogató nem firtatja az okokat, hanem a látottak alapján néhány másodperc alatt levonja a következtetést. Ráadásul sok nagy és kicsi kórház bizony fel tud mutatni megfelelően kialakított és gondozott honlapot
A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!
Forrás: MedicalOnline