.
Magisztrális gyógyszerkészítés
Gyógyszerbiztonság
Gyógyszerterápia
Klinikai gyógyszerészi szolgálat
Previous Next Play Pause

gyogyszereszek vilagnapja 2023

 

Kedves Kollégák!

 

Szeptember 25-én ünnepeljük a Gyógyszerészek Világnapját. Ebből az alkalomból köszöntöm minden KGYSZ tagtársunkat, és köszöntök minden kórházi gyógyszerészt!
Köszönöm a hazai kórházakban, egyetemeken dolgozó gyógyszerész kollégák betegekért végzett elhivatott munkáját, és hogy hivatásukat a legnagyobb lelkiismeretességgel gyakorolják. Mi kórházi-klinikai gyógyszerészek a gyógyítás részeseként nem csupán a gyógyszerellátásért felelünk, hanem gyógyszert készítünk, részt veszünk a terápiás döntéshozatalban, valamint a betegek egészségértésének javításában is.


A betegellátásban betöltött kulcsszerepük mellett külön köszönöm azt a munkát, amit a hivatásuk fejlesztéséért és alakításért tesznek, mely révén elősegítik a kórházi-klinikai gyógyszerészek társadalmi megbecsülését. Kívánom, hogy a hazai kórházi gyógyszerészet fél évszázados hagyományaira támaszkodva, a nemzetközi tendenciákkal összhangban fejlesszük tudásunkat a betegek minél jobb egészségügyi ellátása érdekében.


Köszönjük az együttműködést és a bizalmat a gyógyszerészekkel közösen dolgozó valamennyi egészségügyi; kórházi és egyetemi dolgozónak!


Boldog Gyógyszerészek Világnapját kívánok mindenkinek, és büszke vagyok, hogy részese lehetek ennek a különleges közösségnek!

 

Budapest, 2023. szeptember 25.

 

Tisztelettel:

 

Dr. Szűcs Attila sk.
elnök