Magisztrális gyógyszerkészítés
Gyógyszerbiztonság
Gyógyszerterápia
Klinikai gyógyszerészi szolgálat
Previous Next Play Pause

2023 áprilisában immár második alkalommal kerül megrendezésre a Szegedi Szakmai Hétvége rendezvénye a SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Gyógyszertára, a SZTE GYTK Klinikai Gyógyszerészeti Intézet és az MGYT KGYSZ Ifjúsági Állandó Bizottság - NewGen szervezésében.

Szervezetünk Ifjúsági Állandó Bizottsága 2022. augusztus 9-én (kedd) 15:00 órakor tartja a soron következő (online) rendezvényüket, a NewGen Fórumot.
Beszélgetés témái: Kompetenciák az Intézeti Gyógyszertárban
A kerekasztal beszélgetésben közreműködnek: Csontos Diána és Bertalan Ádám főgyógyszerészek, Keller Nóra és Bodrogi Zsolt szakgyógyszerészek, Vörös Annamária és Erdélyi Lóránd szakgyógyszerész jelöltek.
A rendezvény ingyenes, de aktív KGYSZ tagsághoz és regisztrációhoz kötött!

2022. április első hétvégéjén került megrendezésre az I. Szegedi Szakmai Hétvége, az SZTE SZAKK Központi Gyógyszertár és az MGYT KGYSZ Ifjúsági Állandó Bizottsága szervezésében, hagyományteremtő céllal. Az összesen 12 előadásból álló 2 napos előadás-sorozat célja, a klinikai gyógyszerészet múltjának, jelenének és jövőképének megvitatása, valamint a legfontosabb kórházi-klinikai gyógyszerészi feladatok gyakorlat orientált bemutatása volt. A rendezvényen közel 100-an vettek részt, zömében fiatal kollégák. A részletes összefoglaló itt olvasható.

2022. március 25-én, pénteken online fórumra invitálta a fiatal kollégákat az MGYT KGYSZ Ifjúsági Állandó Bizottsága. Az évben elsőként megrendezett online fórumon 12-en tudtak részt venni. Kiemelt téma volt a rezidensképzés, és az ehhez társuló csereprogram. A NewGen fórumról bővebben itt olvashatnak.

 

A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Kórházi Gyógyszerészeti Szervezetének Ifjúsági Állandó Bizottsága 2021-ben a 36 év alatti kórházi-klinikai (szak)gyógyszerészek között végzett felmérésének összefoglalója itt olvasható. 2021. októberében rendezett Kórházi Gyógyszerészek XXIII. Kongresszusának Ifjúsági Fórumán igen élénk diszkusszió övezte a kérdőív kiemelt témáit. Az Ifjúsági Állandó Bizottság külön köszöni Gyimesi Nórának és Vida Róbertnek a kérdőív eredményeinek bemutatását. A jelenlegi beszámoló a kérdőív eredményeit teljességében mutatja meg, melyre a kongresszus kereteiben nem volt lehetőség. A teljes kérdőív itt tekinthető meg.

„A betegágy melletti gyógyszerészi tanácsadás, klinikai gyógyszerész szerepe a betegágy mellett” címmel rendezi meg első akkreditált, pontszerző szakmai rendezvényét a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Gyógyszertára és az SZTE GYTK Klinikai Gyógyszerészeti Intézet az MGYT KGYSZ Ifjúsági Állandó Bizottsága segítségével.

A rendezvény meghívója és részletes programja itt elérhetőek.

A jelentkezéseket és a szállásigény jelzését a következő Google űrlap kitöltésével várják a szervezők 2022. február 15-ig.