.
Magisztrális gyógyszerkészítés
Gyógyszerbiztonság
Gyógyszerterápia
Klinikai gyógyszerészi szolgálat
Previous Next Play Pause

A Dunántúltól a Tiszántúlig terjed már a kórházi-klinikai gyógyszerészek szakmai hétvégéje. Évről évre izgatottan várja a szakmai közösségünk, hogy újra minőségi előadásokat hallgathassunk illetve, hogy az esti programok jó hangulatát élvezve rég nem látott kollégákkal és barátainkkal oszthassuk meg tapasztalatainkat, sikereinket vagy éppen kihívásainkat.

 

2022-ben a több éves múlttal rendelkező hagyományosan őszi, Pécsi Szakmai Hétvége mellett megrendezésre került tavasszal az I. Szegedi Szakmai Hétvége, amely nevéből következtetni lehetett arra, hogy a szervezők – a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Központi Gyógyszertár, a Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Kar Klinikai Gyógyszerészeti Intézet és a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Kórházi Gyógyszerészeti Szervezete Ifjúsági Állandó Bizottsága - NewGen – rendezvényükkel egy Szegedre évről-évre visszatérő hagyományosnak mondható szakmai rendezvényt kívánnak teremteni.

 

Egy olyan újabb rendezvénysorozat indult el Szegedről, amely ismételten kirángatta a szakmai közöséget, a szürke hétköznapok monotonitásából.

 

Előadásaik tematikáját tekintve az osztályon végzett gyógyszerészi feladatokat helyezi középpontba, amelyről persze heteken keresztül lehetne megosztani egymással a módszertanokat és a hasznosabbnál hasznosabb szakmai anyagokat. A II. Szegedi Szakmai Hétvégét egyben a 2022 szeptemberében indult, hónapról-hónapra visszatérő „Klinikai gyógyszerészet – online kerekasztal” sorozat záróakkordjának is szánták a szegedi szervezők.

 

Az előadókat szemlélve 2022-től eltérően 2023-ban már az ország több részéről hívtak és vártak a jelentkezőket, akik szerepelni szerettek volna a programsorozatban. Az esti programok hangulata garantált volt, hisz tematikus beöltözős estekkel a kongresszus nagyszabású éjszakai programjait élhettük át újra. Az est egyik legjobb pontja a gyógyszerészi tabu társasjáték, amelyen, ha szerepelt volna olyan kitalálandó kifejezés, hogy jó hangulat, akkor arra a határozott válasz a Szegedi Szakmai Hétvége kellett volna, hogy legyen.

 

Köszönjük a szervezők munkáját, a vendégek részvételét, az előadók kimagasló munkáját, illetve várjuk a III. Szegedi Szakmai Hétvégét, amelyre bíztatnék mindenkit, hogy nagyobb számban jelenjünk meg az eseményen, hisz kár lenne kihagyni egy ilyen nagyszabású szakmai rendezvényt.

 

Molnár József Dénes

 

A rendezvény fotói ide kattintva láthatóak