.
Magisztrális gyógyszerkészítés
Gyógyszerbiztonság
Gyógyszerterápia
Klinikai gyógyszerészi szolgálat
Previous Next Play Pause

2023. november 10-én, az 50 éves jubileumi Kongresszus megnyitó ünnepségén a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Kórházi Gyógyszerészeti Szervezete a következő kitüntetésekben részesítette a Szervezet tagjait, és a szakma képviselőit a kórházi gyógyszerészet érdekében kifejtett kiemelkedő szakmai és közéleti tevékenységük elismeréseként.

A 2022-ben alapított Richter Gedeon Emlékérmet és Jutalomdíjat elsőként, Dr. Zelkó Romána professzor asszony, a Semmelweis Egyetem Egyetemi Gyógyszertár és Gyógyszerügyi Szervezési Intézet igazgatója kapta meg.
A professzor asszonnyal készült kisfilm itt megtekinthető.


Szeretettel gratulálunk a díjhoz és további sikereket kívánunk!

 

Higyisan Ili

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Gyógyszerészet című lapjának 2022. novemberi számában

"Negyven év a kórházi gyógyszerészet szolgálatában" címmel nagyinterjú jelent meg Szervezetünk korábbi elnökéről, Dr. Higyisán Ilonáról.

Az interjú teljes terjedelmében itt olvasható.

Nagy szeretettel gratulálunk két kórházi gyógyszerész kollégánknak, akik elnyerték a Hungaropharma Zrt. által kiírt pályázati támogatást.  A bíráló bizottság a 2022-es ösztöndíjat két rendkívül fontos témát kutatni kívánó, részletes előadásvázlatot bemutató fiatalnak ítélte oda.

Dr. Rusz Orsolya – Idős betegek otthoni gyógyszeres terápiájának biztonságosságának felmérése és javítása, valamint

Dr. Vajda Péter – A magisztrális gyógyszerkészítés jó gyakorlatai az intézeti gyógyszertárban

IMG 29172021. október 15-én a Kongresszus megnyitó ünnepségén a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Kórházi Gyógyszerészeti Szervezete a következő kitüntetésekben részesítette a Szervezet tagjait, és a szakma képviselőit a kórházi gyógyszerészet érdekében kifejtett kiemelkedő szakmai és közéleti tevékenységük elismeréseként.

A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság a Gyógyszerészeti Világszervezet tagjaként a gyógyszerészek helytállásának, a járvány során szerzett élményeik, tapasztalataik bemutatásával ünnepli meg a Világnapot.

A Gyógyszerészek Világnapja minden évben szeptember 25. 

A Világnap idei mottója: „Gyógyszerész - biztos pont az egészségben”.