.
Magisztrális gyógyszerkészítés
Gyógyszerbiztonság
Gyógyszerterápia
Klinikai gyógyszerészi szolgálat
Previous Next Play Pause

Gyógyszerészi Gondozási verseny Pécs 2016 0190

2016. november 10-én került hatodik alkalommal megrendezésre a Pécsi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Karán a „Betegtanácsadás és gyógyszerész gondozás a gyakorlatban” verseny, amelyen a végzős gyógyszerészhallgatók minden évben kipróbálhatják magukat életszerű patikai szituációkban, hasznos visszajelzést nyújtva az addigi megszerzett tudásukról, kommunikációs képességeikről és helyzetfelismerésükről.


Az idei verseny témája a fájdalomcsillapítás volt, mely mindig aktuális gyógyszerészi kihívásnak tekinthető. Egyrészt mivel számtalan vény nélkül kapható készítmény érhető el, amelyek között segíteni, irányítani kell a beteget a megfelelő készítmény kiválasztásához, másrészt a gyakori krónikus alkalmazás végett elengedhetetlen az alkalmazásukhoz kapcsolódó kockázat-előny értékelés és tanácsadás.

Gyógyszerészi Gondozási verseny Pécs 2016 0176A beteg-gyógyszerész találkozások már a tavalyihoz hasonlóan a Gyógyszerészeti Intézet tanpatikájában (oktatási kabinet) kerültek bemutatásra, melyeket kivetítőn keresztül követhették a szomszédos előadótermekben a zsűri tagjai, az érdeklődő oktatók, és természetesen a hallgatótársak is. A zsűri elnökének záró gondolatai is rávilágítottak, hogy verseny elindulása óta a hallgatók egyre felkészültebbek.
A zsűri elnöke intézetünk címzetes egyetemi docense Dr. Télessy István, tagjai Dr. Ságiné Dr. Polics Éva szakgyógyszerésznő, Dr. Végh Mária klinikai főorvos (háziorvostan), Prof. Dr. Pethő Gábor farmakológus és Prof. Dr. Botz Lajos főgyógyszerész voltak.
A zsűri döntése alapján első helyezést Madarassy-Szűcs Ágnes, másodikat Mihályi Anett Regina, harmadikat Groholy Zsófia, negyedik helyezést pedig Faisal Anna Zelma ért el.

Az összefoglalót Dr. Fittler András PTE GYTK dékán-helyettese készítette.