.
Magisztrális gyógyszerkészítés
Gyógyszerbiztonság
Gyógyszerterápia
Klinikai gyógyszerészi szolgálat
Previous Next Play Pause

A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság 2024. május 23-25. között rendezte meg a Congressus Pharmaceuticus Hungaricus XVII.-t. A Társaság idén ünnepli fennállásának 100. évfordulóját.


A rendezvényen Nyiredy Szabolcs Emlékérem kitüntetésben részesült Prof. dr. Soós Gyöngyvér és Prof. dr. Botz Lajos.

A Nyiredy Emlékérem a Társaság magas rangú kitüntetése, mely a hazai gyógyszerészet felemelkedését aktívan szolgáló, kiemelkedő kutató/oktató szakmai, közéleti teljesítményének elismeréseként adományozható. Kitüntetett az lehet, aki a tudományos szakterületén túlmenően a hazai gyógyszerészet egésze számára hasznos, előremutató közéleti tevékenységet végzett, a szűkebb szakterületének kimagasló művelésén túlmenően jelentős aktivitást fejtett ki a különböző gyógyszerészeti szakterületek eredményesebb együttműködése érdekében, tudományos, szakmai munkásságának egészét tekintve „híd” szerepet tölt be a gyógyszerészeti tudományok és a természettudományok/orvostudományok valamely ága között.

 

A CPH keretein belül a KGYSZ is kiosztott 3 poszterdíjat a kórházi gyógyszerészi munkák elismeréseként.
1. helyezett: Fésüs Adina (Debreceni Egyetem - GYTK) A KGYSZ az ő poszterét a 2025. évi EAHP Kongresszusra az ország poszterének választotta. Az angol nyelvű poszter  itt olvasható.

 

2. helyezett: dr. Nacsa Róbert, PhD hallgató (SZTE GYTK Klinikai Gyógyszerészeti Intézet) Jutalma a 2025. évi KGYSZ Kongresszuson való regisztráció és részvétel biztosítása. Az angol nyelvű poszter itt tekinthető meg.

 

3. helyezett: Lőrinczné Dr. Hotzi Judit, gyógyszerész (DE Klinikai Központ, Egyetemi Gyógyszertár) Jutalma a 2025. évi KGYSZ Kongresszusra történő regisztráció. A magyar nyelvű poszter  itt tekinthető meg.

 

Szervezetünk szívből gratulál az elismerésekhez, díjakhoz!

 

 

CPH 2024 kituntetesek 02

 

 

CPH 2024 kituntetesek 06