.
Magisztrális gyógyszerkészítés
Gyógyszerbiztonság
Gyógyszerterápia
Klinikai gyógyszerészi szolgálat
Previous Next Play Pause

unios zaszlo gysz

 

 

 

 

 

 

A HUMVO 2018. április 4-én nyílt napot tartott. A találkozó célja a gyógyszerhamisítás elleni uniós direktíva közelgő hatálybalépése kapcsán induló gyógyszer verifikációs projekt ütemezésének, valamint a rendszer felépítésének és funkcióinak bemutatása, a résztvevő felek feladatainak és felelősségeinek rögzítése volt.

 

Az Egészségügyi Szakmai Kollégium Kórházi, Klinikai Gyógyszerészeti Tagozat és a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Kórházi Gyógyszerészeti Szervezete elnöke (prof. Botz Lajos) révén az utóbbi hetekben több alkalommal is egyeztetés történt a HUMVO Magyarországi Gyógyszer-azonosítási Nonprofit Zrt. (Budapest, Kéthly A. tér 1) ügyvezető igazgató asszonyával a hazánkban is a 2001/83/EK európai parlament és tanácsi irányelv kiegészítéséről szóló 2016/161 sz.
felhatalmazáson alapuló rendelet („Felhatalmazáson Alapuló Rendelet") 2019. február 9-i határidővel történő bevezetéséről.

Azaz ekkortól a teljes magyarországi gyógyszerellátási láncot fel kell arra készíteni, így értelemszerűen a fekvőbeteg-ellátó intézményeket is, hogy a nemzeti Adattároló Rendszeren keresztül az európai adattároló rendszerhez kapcsolódjanak, így képesek legyenek a jogszabály által előírt kötelezettségnek megfelelni.

Ennek okán a HUMVO 2018. április 4-én nyílt napot tartott. A találkozó célja az induló projekt ütemezésének, valamint a rendszer felépítésének és funkcióinak bemutatása, a résztvevő felek feladatainak és felelősségeinek rögzítése volt. A találkozóról készült beszámoló ide kattintva letölthető.

Csontos Diána
MGYT KGYSZ titkár