.
Magisztrális gyógyszerkészítés
Gyógyszerbiztonság
Gyógyszerterápia
Klinikai gyógyszerészi szolgálat
Previous Next Play Pause

DSC 0777

 

 

 

 

 

 

 

A Kórházi Gyógyszerészek 2018. évi Szimpóziumán a Posztkongresszusi program a II. Országos Főgyógyszerészi Értekezlet volt 2018. május 12-én 14 órától.

A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Kórházi Gyógyszerészeti Szervezete két évvel ezelőtt választott új vezetőségének egyik fontos célkitűzése, hogy évente, nyilvános országos kórházi főgyógyszerészi fórumot, értekezleteket tart a szakma legfontosabb kérdéseiről.

A Kórházi Gyógyszerészek 2018. évi Szimpóziumán a Posztkongresszusi program a II. Országos Főgyógyszerészi Értekezlet volt. A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Kórházi Gyógyszerészeti Szervezete két évvel ezelőtt választott új vezetőségének egyik fontos célkitűzése, hogy évente, nyilvános országos kórházi főgyógyszerészi fórumot, értekezleteket tart a szakma legfontosabb kérdéseiről. Így idén Egerben már a második alkalommal kerül sor az országos főgyógyszerészi értekezletre. Ennek témája most is rendkívül időszerű szakmai kérdés az egyedi gyógyszerelés új lehetőségeinek és fejlesztéseinek áttekintése volt. Erre a területre három megközelítésből mutattak rá a vitaindító
előadások:
1. gyógyszerészeti szakmai szempontból (Higyisán Ilona és Csukonyi Katalin), 2. jogi és ágazatirányítási nézőpontból (Ács Klára és Lénárt Endre - ÁEEK), 3. egészséggazdaságtani és technológia értékelési módszertani megközelítéssel (Kovács Sándor és Zemplényi Antal).
Az értekezlet második része az egyedi gyógyszerelés és kórházakba behozott, vagy behozatott gyógyszerek gyakorlati megoldásait és problémáit boncolgatta. A moderátor (Őszéné Gajdos Anikó) és az előadók (Tiszai Zita, József Gergely András, Kis Szölgyémi Mónika, Schirm Szilvia, Bartus Gábor) bemutatták eddigi tapasztalataikat és rámutattak az előttünk álló kihívásokra, feladatokra.

Az előadások a címre kattintva megtekinthetők:

I. Egyedi gyógyszerelés – új lehetőségek, fejlesztések

2. Hogyan és miért kezdődött? Meddig jutottunk?
   Higyisán Ilona Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet, Intézeti Gyógyszertár, Budapest

II. Egyedi gyógyszerelés – gyakorlati megoldások, problémák