.
Magisztrális gyógyszerkészítés
Gyógyszerbiztonság
Gyógyszerterápia
Klinikai gyógyszerészi szolgálat
Previous Next Play Pause

kongr._kozpontEuropean Conference of Oncology Pharmacy, 2012. szeptember 27-29., BudapestSzeptember 27. és 29. között került megrendezésre az európai onkológiai gyógyszerészek szervezetének (European Society of Oncology Pharmacy) első önálló konferenciája: 52 ország 513 résztvevőjével, 112 előadással és 82 poszterrel teljes sikert ért el a rendezvény.

A tudományos program mind a gyakorlati mind pedig az elméleti ismereteket lefedve, a legújabb eredményeket és evidencián alapuló irányelveket ismertette, valamint lehetőséget teremtett a társszakmák közötti párbeszéd indítására, multidiszciplináris környezetben.

A főbb témák közül néhányat említve: Új daganatterápiás gyógyszerek és módszerek (pl. Protonpumpa inhibitorok szerepe a tripla-negatív emlőrák kezelésében); Daganatellenes gyógyszerek stabilitása; A gyógyszerész szerepe az onkológiai betegellátásban (pl. Orálisan adagolható gyógyszerekkel kapcsolatos ismeretek); „Orvosi” hibák és megelőzésük; Farmako-ökonómia; Új technológiák az onkológiai gyógyszerkészítésben; Magas értékű daganatellenes gyógyszerek elérhetősége.

Az eseményen találkozhattunk a szakma neves nemzetközi és hazai személyiségeivel, betegjogi szakemberekkel és közgazdászokkal is, és személyes ismeretségekre is szert tehettünk.
Európán kívüli országok, mint Kína, Egyiptom, Tajvan, Ausztrália, Egyesült Államok és Brazília is képviseltették magukat. Magyarországról is sok kórházi gyógyszerész eljött, öröm volt látni a nagyszámban megjelent fiatal kollegákat. Külön köszönet dr. Süle Andrásnak a poszter szekcióban az előadásáért, valamint a szervezőknek a munkáért, kiemelve Kis-Szölgyémi Mónikát, aki nagyban hozzájárult a rendezvény sikeréhez. A helyszín a Budapesti Kongresszusi Központ volt. Büszkék lehetünk, hogy ilyen nagy eseménynek hazánk adhatott otthont. Legközelebb 2014-ben kerül sor a 2. ECOP-ra.

Az ott készült videó ide kattintva megtekinthető!

A beszámolót készítette:

Dr.Szűcs Attila - főgyógyszerész - Országos Onkológai Intézet