2024
.
Magisztrális gyógyszerkészítés
Gyógyszerbiztonság
Gyógyszerterápia
Klinikai gyógyszerészi szolgálat
Previous Next Play Pause

AB munkacsop 20130920 1A Magyar Gyógyszerész-tudományi Társaság Kórházi Gyógyszerészeti Szervezete Antibiotikum munkacsoportja 2013. szeptember 20-án Budapesten, a Honvédkórház előadótermében rendezte meg akkreditált infektológiai továbbképzését, amelyen közel félszázan vettek részt. Buchholcz Gyula munkacsoport vezető köszöntője után, négy témakörben hat előadás hangzott el az ország vezető infektológusainak tolmácsolásában.

AB munkacsop 20130920 2Kriván Gergely és Szlávik János a virusinfekciók (herpeszvírusok, influenza, HIV, HBV, HCV) patomechanizmusát, diagnosztikáját és azok lehetséges gyógyszeres terápiáját ismertette.
A második blokkban Székely Éva és Rókusz László az ecninocandinok és az azolok a terápiás szerepét bontotta ki a szisztémás antifungális terápia témakörén belül.
AB munkacsop 20130920 3Ezután a hallgatóság Mészner Zsófia előadásában megismerhette az aktív és a passzív immunizáció történetét, az itthon forgalomban lévő vakcinákat és immunszérumokat, valamint a hazai oltási rendet.
Végezetül Mészáros Endre kuriózumszámba menő kazuisztikával fűszerezett prezentációja engedett betekintést a férgek és más paraziták klinikumába.