.
Magisztrális gyógyszerkészítés
Gyógyszerbiztonság
Gyógyszerterápia
Klinikai gyógyszerészi szolgálat
Previous Next Play Pause

DSC 0039-SMILEKedves Kollégák!

A Parenterális munkacsoport első szakmai és egyben alakuló találkozóját 2014 június 20-án tartottuk Miskolcon a B. A. Z. Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Intézeti gyógyszertárában.

A rendezvény 10 órakor két előadással kezdődött, amelyet Dr. Varga Katalin és Dr. Kovács Zsuzsanna kolléganők tartottak, majd az intézeti gyógyszertárban lévő citosztatikus és parenterális infúziót készítő laboratóriumok megtekintésével folytattuk, végül egy kötetlen beszélgetés keretein belül  igyekeztünk megfogalmazni elvárásainkat, reális lehetőségeinket, szakmai igényeinket és  a Parenterális Munkacsoport céljait.

A Munkacsoport működésének fő célja, hogy ösztönzőleg hasson és segítse a kórházi gyógyszerészek munkáját, amely nem csak az elérhető adatbázisok kezelését jelenti, hanem olyan rendszerek „kidolgozását”, bevezetését, amellyel a parenterális gyógyszerelés biztonságát tudjuk növelni.
A munkacsoport tagjai kinyilvánították hajlandóságukat ezen rendszerek bevezetéséhez kapcsolódó plusz feladatok végzésére.
 
Dr. Varga Katalin előadása IDE kattintva olvasható!
Dr. Kovács Zsuzsanna előadása IDE kattintva olvasható!
 
A legközelebbi találkozót az őszre tervezzük, egyben szeretném felhívni a figyelmet az MMTT novemberi kongresszusára, amely 2014. november 13-15 között Mátraházán kerül megrendezésre, egyik fő témája az otthoni és kórházi  parenterális táplálás annak finanszírozása, valamint  a gyógyszerészi kompetenciák.
(Részletes tájékoztatás: az MMTT honlapján)

Miskolc, 2014.09.10.

Tisztelettel: Dr. Bodó Gabriella
MGYT-KGYSZ Parenterális Munkacsoport