.
Magisztrális gyógyszerkészítés
Gyógyszerbiztonság
Gyógyszerterápia
Klinikai gyógyszerészi szolgálat
Previous Next Play Pause

Az MGYT tisztújító küldöttgyűlésén 2021. június 26-án társasági elismerések adományozására is sor került.

Ez alkalomból a "Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Szenátusának tagja” elismerő oklevelet vehetett át Dr. Hargitai János.

 

HJDr. Hargitai János, a több mint 20 éven át végzett, kiváló kórházi gyógyszerészeti szakmai, szakmapolitikai és érdekképviseleti munkája valamint jelenleg a kórházi Nyugdíjas Baráti Kör összejöveteleinek szervezőjeként méltó a ” Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Szenátusának tagja” elismerő oklevélre.

Dr. Hargitai János - Egyetemi tanulmányait 1967-1972 között Budapesten, a Semmelweis Egyetem Gyógyszerésztudományi Karán végezte.

1984-ben Gyógyszerellátás és gyógyszerügyi szervezés, 2003-ban Kórházi gyógyszerészetből szakgyógyszerészi képesítést szerzett. Másoddiplomát 1996-ban a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem Közgazdasági Továbbképző Intézetében szerzett Gyógyszerügyi menedzser szakon.

1971-1975-ig a Fővárosi Tanács Gyógyszertári Központnál majd 1975 - nyugdíjba vonulásáig, a Belügyminisztérium Központi Kórház és Intézményeinél dolgozott előbb csoportvezető gyógyszerészként majd 1984-től vezető főgyógyszerészként.

Több mint 20 éve tagja a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Kórházi Gyógyszerészeti Szervezetének. A kórházi gyógyszerészet fejlesztéséért kifejtett tevékenységéért 2006-ban Dávid Lajos Emlékéremmel tüntette ki.

KGYSZ támogatásával működő Nyugdíjas Baráti Kör elnöke. Az általa vezetett Baráti kör évente háromszor találkozik a KGYSZ vezetőkkel és a fiatal kórházi gyógyszerészekkel.

Az MGYT-KGYSZ mellett a MGYK Kórházi Tagozat titkáraként is sokat tett a két szervezet feladatainak összehangolásában, képviseletében.