Magisztrális gyógyszerkészítés
Gyógyszerbiztonság
Gyógyszerterápia
Klinikai gyógyszerészi szolgálat
Previous Next Play Pause

Szervezetünk Onkológiai Munkacsoportja várja az onkológia területe iránt érdeklődő gyógyszerész kollégákat az ESOP (European Society of Oncology Pharmacy) tagjai közé.

A szervezetről minden tudnivaló megtalálható a www.esop.li oldalon, a hazai csoporthoz pedig az alábbi kérdőív kitöltésével lehet csatlakozni:

https://docs.google.com/forms/d/

1VF1mRDuo1iCVBsg3B0MDJhhr

Aqj8qYb_yi2OWP81jOU/edit?pli=1

Az ESOP tagság egy évre szól. A jelentkezők számára ingyenes, a tagság éves díját a KGYSZ állja.

Onkológiai munkacsoport bemutatkozás
Vezető: Órás Zsuzsanna

Az Onkológiai Munkacsoport célja az onkológiai területen dolgozó kollégák megkeresése, közös szakmai platform létrehozása, egymás aktivitásának megismerése, tapasztalatok megosztása. Ez egy speciális terület, melyben sokszor könnyű „elveszni”, ezért jó lenne, ha a kollégák tudnának egymásról, egymás speciális munkaterületeiről. Amit a munkacsoport nyújtani tud tagjainak:

Onkoterápiás Intézet - PécsPécsett a Klinikai Központi Gyógyszertár szervezeti egységeként, helyileg az Onkoterápiás Intézetben működik a citosztatikus keverékinfúzió-előállító laboratórium, ahol a munkatársak naponta több száz daganatellenes szert készítenek el a daganatos betegek számára.

A laboratóriumi munkát bemutató rövid film ide kattintva megtekinthető.

 

kép KGYSZ ONKOLÓGIAI MUNKACSOPORT ALAKULÓ ÜLÉSA Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Kórházi Gyógyszerészeti Szervezetének idén újraszerveződött Onkológiai Munkacsoportja 2022. május 21-én tartotta első, alakuló ülését.

A küldöttgyűlés időpontja: 2020. november 7.

  • Általános bevezető

A virtuális nemzetközi küldöttgyűlésen az ESOP 63 tagországának 50 képviselője volt jelen.

Az elnökség tájékoztatta a küldötteket, hogy az ESMO az ESOP partnerségével, konzorciumban folytat vizsgálatot az onkológiai gyógyszereket érintő ellátási problémákat illetően, különösen a finanszírozásba be nem fogadott szerek elérhetőségére koncentrálva. A vizsgálatot az ESMO vezeti, az ESOP a design-ban, adatgyűjtésben, pénzügyi megoldások felkutatásában van segítségére.

Ez legyen a főkép

 

 

 

 

 

 

2018. március 16-17-én került sor az Európai onkológiai gyógyszerészek szervezetének (ESOP) küldött gyűlésére Brüsszelben.  A gyűlés fókuszában a megújult, immár 6. kiadásához érkezett a Quality Standard for the Oncology Pharmacy Service (QuapoS 6), vagyis Az Onkológiai Gyógyszerészet Minőségi Standardja volt. A továbbképzés-jellegű előadások mellett a MASHA és EPIC projektek aktualitásai bemutatásra kerültek.