.
Magisztrális gyógyszerkészítés
Gyógyszerbiztonság
Gyógyszerterápia
Klinikai gyógyszerészi szolgálat
Previous Next Play Pause

Tisztelt Kollégák!

 
 
Az anyagot - a Tagozat és Tanács elnökei együttes felkérésére -, egyeztetésekkel kísérve készítette:

Becskeházi-Tar Judit - Egészségügyi minőségmenedzser, Betegbiztonsági szakértő, Fejlett terápiás készítmények minőségértékelési szakértő, Farmakovigilancia minőségrendszer- értékelési szakértő. Európai Minőségügyi Szervezet MNB;

  • Dr. Becskeházi-Tar András - Gyógyszerbiztonsági vezető, Klinikai Gyógyszertár Debreceni Egyetem. MGYT-KGYSZ Minőségbiztosítási Munkacsoport vezetője.

Ezúton is szeretnénk kifejezni köszönetünket önzetlen, odaadó munkájukért, valamint elkötelezettségükért, a rövid határidő ellenére is rendkívül igényes szakmai munkájukért.

Terveink szerint a MGYT-KGYSZ honlapon megjelentetett anyagot kiküldenénk minden kórházi főgyógyszerésznek továbbá a hatóságok és társszervezetek részére is. További tervünk, hogy a csatolt anyag felhasználásával - az OGYÉI-vel együttműködésben -, egy általános veszélyhelyzeti, önálló módszertani levél elkészítését is kezdeményezzük.

Tudjuk jól, hogy nem könnyű, sok feladattal kitöltött időszakát éljük szakmai pályafutásunknak, sőt magánéletünknek is. Nagy és váratlan kihívás ez mindannyiunk számára. Az irányelv, - amely az egészségügyi miniszter felkérésére készült – reményeink szerint segít a jelen helyzet áttekintésében, és amennyiben ez elvárás, a saját, kórházi – klinikai gyógyszerészeti eljárásrend összeállításában.

Kérjük, hogy a kórházi, klinikai tagozat, tanács munkáját lehetőségeik szerint segítsék a témához kapcsolódó szakmai anyagok beküldésével.

(Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. )

Szakmai önbecsülésünk megőrzését és hivatásrendi elkötelezettségünk bizonyítását, ezek megerősítését, a járványügyi veszélyhelyzeti „újratervezés“ okán is fontosnak tartjuk.

Ehhez kívánunk mindenkinek sok erőt, egészséget és kitartást!

 

Tisztelettel és üdvözlettel:

Higyisán Ilona - Botz Lajos

Tanács & Tagozat elnökök