.
Magisztrális gyógyszerkészítés
Gyógyszerbiztonság
Gyógyszerterápia
Klinikai gyógyszerészi szolgálat
Previous Next Play Pause

gyogynovenykertA Hungaropharma Zrt. által életre hívott Felelős Vállalkozás Díj az olyan magánszemélyek, gyógyszertárak, intézeti gyógyszertárak, kis-, és nagyvállalatok (gyógyszergyártó, étrend-kiegészítő-, gyógyászati segédeszköz gyártó) tevékenységét ismeri el, akik valamely kezdeményezésükkel felelős elkötelezettséget mutattak külső környezetük, vagy belső közösségük irányába.

Gratulálunk a a Budapesti Szent Ferenc Kórház Intézeti Gyógyszertár dolgozóinak, akik a "Legkiemelkedőbb felelős intézeti gyógyszertár"

kategóriában emlékplakettet és emléklapot kaptak. A díjat dr. Branyiczki Eszter intézeti gyógyszerész vette át 2019. április 26-án.

A Hungaropharma Zrt. által életre hívott Felelős Vállalkozás Díj az olyan magánszemélyek, gyógyszertárak, intézeti gyógyszertárak, kis-, és nagyvállalatok (gyógyszergyártó, étrend-kiegészítő-, gyógyászati segédeszköz gyártó) tevékenyégét ismeri el, akik valamely kezdeményezésükkel felelős elkötelezettséget mutattak külső környezetük, vagy belső közösségük irányába. Olyan megvalósult ötleteket, projekteket, innovatív megoldásokat díjaztunk, amelyek túlmutatnak a hagyományos értelemben vett vállalati felelősségen, és fókuszában az egészségtudatosság-, a magyar lakosság egészség-műveltségének fejlesztése áll.

A kiírásra 30 értékes és színvonalas pályázati anyag érkezett be.

Legkiemelkedőbb felelős intézeti gyógyszertár kategóriában Felelős Vállalkozás Díjban részesült:

Szent Ferenc Kórház, Budapest

Legkiemelkedőbb felelős intézeti gyógyszertár kategóriában emlékplakettet és emléklapot adtunk át a Budapesti Szent Ferenc Kórház Intézeti Gyógyszertárának. A kórház egyik kiemelt feladatának tekinti a szív és érrendszeri betegségekben szenvedők rehabilitációját. A kórház célja, hogy betegeik a kórházat elhagyva, továbbra is biztonságosan tudják folytatni az életüket, minimalizálva az esetleges rehospitalizációt és annak negatív következményeit. A Sanofi Aventis Zrt.-vel történő kooperációjuk révén az Út az egészséghez című tanösvény program 2015 óta működik sikeresen, míg orvosi előadásaik révén számos beteggel sikerült megértetniük a velük történteket, felkészítést adva nekik, hogy mely tüneteket kell a jövőben fokozott figyelemmel kísérni.

Forrás:

https://www.hungaropharma.hu/hph-felelos-vallalkozas-dij-eredmenyhirdetes

Dr. Branyiczki Eszter intézeti gyógyszerész így mesélt a díjazott

projektről:

"A Hungaropharma Felelős Vállalkozás Díj pályázatára az Együtt a helyi közösségekért 2016 őszi nyertes projektjével pályáztunk, melyben a kórházunk kertjében gyógy- és fűszernövény bemutatókert került kialakításra, oly módon, hogy betegeinket, illetve a kórház parkját, játszóterét látogató környékbeli lakosokat közösségi alkalmakra (növénytelepítés, gyógynövény-ismereti előadás, gyógyteakóstolás, „illatverseny” a fűszernövényekből, közös étkezés- bográcsozás a kert terményeiből, stb.) hívtuk. A Budapesti Szent Ferenc Kórház egyik fő feladata a szív és érrendszeri betegségekben szenvedők rehabilitációja.

A projekt megvalósulása révén ezek a betegeink a kertben történő, illetve a kerthez kapcsolódó események segítségével, lelki és testi gyógyulásukban kapnak segítséget. Egy szép virágoskert helyett azért a gyógynövénykert született, mert ez felhívja a betegek figyelmét arra, hogy a körülöttünk lévő teremtett világ maga gondoskodik „természetes patikáról” sok bajunkra, amit a növények mellett lévő ismeretterjesztő táblákon egyenként is leírunk. Ezzel igyekszünk közelebb hozni a természetet a mai urbanizálódott emberekhez, így látókörük szélesedik, nyitottabbá válnak a természetes életmódra. A fent említett közösségi alkalmak pedig lehetőséget adnak az ismerkedésre, emberi kapcsolatok szövődésére, melyek helyi védőhálóként működhetnek, bevonva ebbe a gyakran három-négy hétre kórházunkban tartózkodó betegeinket is.